Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΧωρίς κατηγορίαΤρόποι για να καθαρίσετε το σώμα σας

Τρόποι για να καθαρίσετε το σώμα σας

Κάντε αποτοξίνωση σήμερα

Οι καλύτεροι τρόποι για να καθαρίσετε το σώμα σας και την ψυχή σας

1) Νερό

Το νερό αποτελεί περισσότερο από το μισό του βάρους του σώματός σας. Είναι ζωτικής σημασίας για κάθε κύτταρο, όργανο, σύστημα και για τις λειτουργίες που γίνονται στο σώμα σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το λεμφικό σύστημα, διότι είναι αυτό που ξεπλένει το σώμα σας από τις τοξίνες και τις άχρηστες ουσίες. Απαιτείται συνεχής ροή του νερού. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ζεστό ποτήρι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού με νερό και λίγη μαγειρική σόδα. Τόσο το λεμόνι όσο και η μαγειρική σόδα θα ομαλοποιήσουν το pH του σώματός σας, θα καταπολεμήσουν τον καρκίνο,  τους μύκητες και τα βακτηριδια και θα απομακρύνουν τις τοξίνες από το αίμα σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.

2) Διαλογισμός

Ο καθαρισμός του μυαλού είναι εξίσου σημαντικός όσο ο καθαρισμός του σώματος. Ο διαλογισμός σας δίνει ευκαιρία να αναπνεύσετε και να ξεφύγετε από τις άσχημες σκέψεις και τα συναισθήματα αγωνίας. Χρειάζεστε μόνο πέντε λεπτά με κύματα άλφα και μουσική ειδική σχεδιασμένη για να χαλαρώνετε.

3) Πιείτε χυμό από πικραλίδες

Ο χυμός αυτός είναι διουρητικός και θα βοηθήσει τα νεφρά να καθαρίσουν το σώμα από το υπερβολικό νερό και το αλάτι. Μπορούν, επίσης, να καθαρίσουν το συκώτι  με τα αντιοξειδωτικά, τα μέταλλα και τις βιταμίνες που έχουν και λειτουργούν ως αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

4) Κινητοποιήστε το λεμφικό σας σύστημα

Το λεμφικό σύστημα είναι ένα περίπλοκο δίκτυο αδένων, αγωγών και αγγεύων σε όλο το σώμα σας που κινεί τη λέμφο από τους ιστούς του σώματος στην κυκλοφορία του αίματος. Είναι το κλειδί για τον καθαρισμό από τις τοξίνες και τα απόβλητα. Ένας δημοφιλής τρόπος για να εξομαλυνθεί η ροή του λεμφικού συστήματος  είναι το λεμφικό μασάζ σε συγκεκριμένες περιοχές, με  συνεχείς, κυκλικές κινήσεις πάνω στο δέρμα σας, προς την καρδιά σας. Για να εξασφαλιστεί ο καθαρισμός, κάντε σωματική αερόβια δραστηριότητα ή αναπηδήσεις με τραμπολίνο.

5) Υδροθεραπεία

Μετά το λεμφικό μασάζ και τις αναπηδήσεις κάντε υδροθεραπεία με εναλλαγή για 1-2 λεπτά ζεστό νερό και για  30 δευτερόλεπτα με  κρύο, για 5 φορές κατά τη διάρκεια του ντους σας. Αυτό το είδος της υδροθεραπείας αυξάνει την κυκλοφορία και τη λεμφική ροή, και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και το μεταβολισμό.

6) Κάντε προπόνηση (Qi Gong)

Qi = δύναμη της ζωής και της ζωτικής ενέργειας. Gong = ολοκλήρωση ή δεξιότητα. Qi Gong = Η καλλιέργεια της ενέργειας. Πρόκειται για ένα αρχαίο κινεζικό σύστημα υγείας που χρησιμοποιεί φυσικές στάσεις, ειδικές τεχνικές αναπνοής και χρησιμοποιεί την ψυχή για να καθαρίσει το σώμα και να τονωθεί η ροή της ενέργειας. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανακούφιση από το άγχος και την εσωτερική γαλήνη. Ακόμη και 10 λεπτά Qi Gong ή μια παρόμοια άσκηση θα ενισχύσουν την παραγωγικότητά σας και την πνευματική σας απόδοση.

7) Κάντε διατάσεις

Βρείτε χρόνο για να τεντωθείτε και να χαλαρώσετε τους μυς σας. Το Stretching είναι, επίσης, ένας πολύ καλός τρόπος για να αναζωογονήσετε το σώμα σας και να το καθαρίσετε μέ αργές και σταθερές κινήσεις. Οι κινήσεις αυτές βοηθούν στην αύξηση της κυκλοφορίας σε όλο το σώμα σας και διεγείρουν την απελευθέρωση των τοξινών.

8) Πιείτε ζωμό από κόκαλα

Ο ζωμός των οστών περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ασβέστιο, αμινοξέα και φώσφορο και βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα οστά από βόειο κρέας ή αρνί ή και κοτόπουλο. Τονώνει και το ανοσοποιητικό σας σύστημα όταν είστε άρρωστοι και είναι ευεργετικός και για το πεπτικό σαςσύστημα.

9) Κλείστε την τηλεόραση

Απενεργοποιήστε την τηλεόραση για να καθαρίσει το μυαλό σας, πηγαίνετε μια βόλτα στο ύπαιθρο ή βγείτε με  με τους αγαπημένους σας. Αν ψάχνετε για δραστικές αλλαγές στην ψυχική και σωματική υγεία σας, δοκιμάστε μια ολόκληρη εβδομάδα να αποτοξινωθείτε από τα μέσα ενημέρωσης και τα ηλεκτρονικά.

10) Κάντε θεραπεία με ήχους

Επειδή συνεχώς ζούμε στο θόρυβο τα αυτιά μας είναι απευαισθητοποιημένα στις υψηλότερες συχνότητες. Αυτό το είδος της θεραπείας έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ακοής και στην αύξηση της ενέργειάς μας.

11) Ακούστε μουσική

Ακούγοντας τη μουσική που σας αρέσει είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καταπολέμηση της αρνητικότητας. Η μουσική είναι σαν το νερό της πηγής.

12) Κάντε θεραπεία με κατοικίδια

Η θεραπεία με κατοικίδια διώχνει το άγχος και σας γεμίζει με θετικά συναισθήματα. Τα κατοικίδια δίνουν ενέργεια και θεραπεύουν από τη νευρικότητα και την κατάθλιψη. Ακόμα και μόλις 10 – 15 λεπτά χάιδεμα σε ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί να έχει μεγάλη θετική επίπτωση στη συμπεριφορά ενός ατόμου. Τα κατοικίδια είναι θαυμάσιοι σύντροφοι και καθαρίζουν την ψυχή σας.

13) Κάντε θεραπεία με ατμούς

Ένας σημαντικός τρόπος για να  απαλλαγείτε από τους ρύπους που εισπνέετε είναι να κάνετε εισπνοές ατμών. Όταν φράξουν τα ιγμόρειά σας ή εάν αρρωστήσετε, πρέπει να τα καθαρίζετε με ατμό. Μπορείτε να το κάνετε με υγραντήρα ή να εισπνεύσετε τους ατμούς όταν κάνετε ένα ζεστό ντους, ή να βράσετε λίγο νερό, και να καλύψετε το κεφάλι σας και το μπολ με μια πετσέτα και απλά να εισπνέετε τους ατμούς. Δύο φορές την ημέρα απαιτούνται, και οι εισπνοές ατμών είναι πολύ αποτελεσματικές.

14) Βότανα για τον καθαρισμό

Ο φλοιός Borotutu, το γαϊδουράγκαθο, η κουρκουμίνη, η μέντα και το σκόρδο καθαρίζουν το σώμα σας.

15) Όταν ξυπνάτε μην τρώτε

Το σώμα μας περνά μέσα από φυσικούς κύκλους όλη την ημέρα. Το πρωί είναι συνήθως σε κατάσταση απελευθέρωσης των τοξινών και σε φάση καθαρισμού. Αν όταν μόλις ξυπνάτε τρώτε ένα βαρύ πρωινό δεν προλαβαίνει το σώμα σας να καθαρίσει. Αντί για δημητριακά ή βάφλες, πίνετε ζεστό νερό λεμόνι και στη συνέχεια, λίγο αργότερα πιείτε ένα φρέσκο ​​πράσινο χυμό ή ένα smoothie που θα συνεχίσουν να καθαρίζουν και να τροφοδοτούν το σώμα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

16) Κάντε αρωματοθεραπεία

Τα αιθέρια έλαια από τα φυτά έχουν ισχυρή επιρροή στην ψυχική, συναισθηματική και σωματική ευεξία μας, θεραπεύουν και αναζωογονούν. Καθημερινά τρίψτε έλαιο μέντας στα χέρια σας και εισπνεύστε την για να αισθάνσεστε πιο ξύπνιοι και ενεργητικοί.

17) Πιείτε έλαια

Τα έλαια είναι ένα απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσουν το στόμα και τα ούλα σας. Μπορείτε να πίνετε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι (σουσαμέλαιο, ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας) και να το αφήνετε στο στόμα σας για περίπου 20 λεπτά. Το λάδι κυριολεκτικά «τραβάει» τις τοξίνες, λευκαίνει τα δόντια,  βοηθάει να καθαρίσει το σώμα σας και να καθαρισει το λεμφικό σύστημα σας. Το λάδι καρύδας είναι το καλύτερο.

18) Μασάζ στους μυς

Το στρες, η κακή στάση του σώματος, η καθιστική δουλειά, βοηθούν στην συσσώρευση τοξικών ουσιών και γαλακτικού οξέος στο μυϊκό ιστό. Το μασάζ βοηθάει στην κινητοποίηση των τοξικών ουσιών.

19) Μασάζ ποδιών

Τα πόδια είναι ένα σημείο συσσώρευσης τοξινών. Το μασάζ στα πόδια  χαλαρώνει και απελευθερώνει τις τοξίνες αυτές.

20) Σάουνα

Όταν ιδρώνετε με τη σάουνα αποβάλλετε περίπου 17% από τις τοξίνες (συμπεριλαμβανομένων των βαρέων μετάλλων), σε σύγκριση με το 3% που αποβάλλετε με τον φυσιολογικό ιδρώτα.

21) Μπάνιο με άλατα

Τα άλατα Epsom έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Βάλτε 1 φλιτζάνι άλατα Epsom, 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα, 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο και 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα και κάντε μπάνιο.

22) Πάρτε βιταμίνη D και κάντε ηλιοθεραπεία

Μην φοβάστε τον ήλιο! Είμαστε συνδεδεμένοι με το φως του ήλιου και την ενέργεια της γης. Η ανεπάρκεια βιταμίνης D  είναι υπεύθυνη για πολλά προβλήματα υγείας. Να παίρνετε καθημερινά ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D και να σας βλέπει ο ήλιος, ειδικά το χειμώνα.

23) Κάντε οξυγονοθεραπεία

Το οξυγόνο είναι το κλειδί, για όσους θέλουν να καθαρίσουν και να αποτοξινώσουν το σώμα τους. Το οξυγόνο δίνει ενέργεια στο σώμα σας.  10-20 λεπτά σε καθαρό αέρα και αναπνοές βαθιές είναι ακετά για να καθαρίσετε το μυαλό σας, να φτιάξετε τον τον καρδιακό ρυθμό σας, να ρίξετε την πίεση και τελικά να αποτοξινωθείτε. Να περνάτε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην ύπαιθρο!

Διαβάστε, επίσης,

Οζονοθεραπεία

Πώς το στρες επηρεάζει το σώμα σας

Κάντε αποτοξίνωση με ηλιοθεραπεία

Κάντε αποτοξίνωση του λεμφικού σας συστήματος

Η καλύτερη διατροφή για να έχετε την υγεία σας

Συμβουλές για να απαλλαγείτε από τις χρόνιες ασθένειες

Συνταγές από ροφήματα για όλες τις ασθένειες

Ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής για όλες τις ασθένειες

Αποτοξινωτικό μπάνιο

Χυμός κουρκουμίνης για καλή υγεία

Κάντε αποτοξίνωση στο συκώτι σας

Το ορθομοριακό νερό είναι το καλύτερο νερό

Τα καλύτερα βότανα για το λεμφοίδημα και την κυτταρίτιδα

Δίαιτα με σαλάτες

Γαϊδουράγκαθο

Αποτοξίνωση με γκρέιπφρουτ

Δίαιτα αποτοξίνωσης

Tips για αποτοξίνωση εύκολα και απλά

Οι καλύτερες τροφές αποτοξίνωσης

Προστατεύστε τα κύτταρά σας από τις τοξίνες

Το καλύτερο πρωινό

Tips για αποτοξίνωση εύκολα και απλά

Πώς να διαλογίζεστε με Binaural Beats MP3s

Τα οφέλη όταν πίνετε νερό με λεμόνι

www.emedi.gr

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια

Αιθέριο έλαιο γωλθέρια. Το αιθέριο έλαιο γωλθερίας έχει ισχυρή αναλγητική και μυοχαλαρωτική δράση και χρησιμοποιείται και στον αθλητισμό. Το αιθέριο έλαιο γωλθέρια ή γωλθερία ή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ