Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιαγνωστικές εξετάσειςΔιαγνωστικές εξετάσεις και Θεραπείες που βλάπτουν την Υγεία

Διαγνωστικές εξετάσεις και Θεραπείες που βλάπτουν την Υγεία

Περιττές διαγνωστικές εξετάσεις και θεραπείες που βλάπτουν

Γράφει η 

Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά

Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος, MD, PhD

Οι γιατροί, συχνά, κατηγορούνται ότι συνταγογραφούν περιττές εξετάσεις και κάνουν θεραπείες που βλάπτουν περισσότερο από ό,τι βοηθούν και προσθέτουν ιατρικό κόστος στο Σύστημα Υγείας που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Οι διαγνωστικές εξετάσεις είναι καλύτερες από ποτέ και σύγχρονες, αλλά πολλές φορές γίνεται υπερδιάγνωση και καταστάσεις που μπορεί να είναι απολύτως ακίνδυνες, μπορεί να βάλουν σε μεγάλες περιπέτειες τους ασθενείς και μας αναγκάζουν να ξανασκεφτούμε, μήπως είναι καλύτερα, πολλές φορές, να αποφεύγονται οι υπερβολές…

Η ικανότητα της ιατρικής να ανιχνεύει, να θεραπεύει και να προλαμβάνει τα προβλήματα στην υγεία είναι αναμφισβήτητα ανάμεσα στα κορυφαία επιτεύγματα της ανθρωπότητας. Και εκείνοι που έχουν πρόσβαση στην υπερσύγχρονη ιατρική είναι πράγματι τυχεροί.

Από την άλλη άποψη, όμως, η πρόσβαση στα πιο εξελιγμένα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να γίνει μειονέκτημα…

Οι περιττές διαγνωστικές εξετάσεις οδηγούν σε υπερδιάγνωση…

Η υπερβολική ιατρική φροντίδα δημιουργεί περιττό κίνδυνο και άγχος και έχει παρενέργειες.

Τόσο οι γιατροί όσο και οι ασθενείς πρέπει να προβληματιστούν.

Ερωτήματα που πρέπει να προβληματίσουν γιατρούς και ασθενείς

-Είναι η πρώιμη διάγνωση πάντα καλύτερη;

Οι εκστρατείες για τον έλεγχο του καρκίνου λένε ότι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου σώζει ζωές.

Υπάρχει, όμως, η πιθανότητα να βοηθήσουν μερικούς ασθενείς οι γιατροί, αλλά και να βλάψουν άλλους…

Για κάποιους, πολύ λίγους καρκίνους, η εξέταση και η άμεση θεραπεία είναι απαραίτητες. Αλλά, κάποιους άλλους πολλούς καρκίνους, δεν μπορούν να τους βοηθήσουν και μάλιστα οι ιατρικές παρεμβάσεις τους καταστρέφουν την ποιότητα ζωής τους… 

Για παράδειγμα, η εκστρατεία για πρόληψη για τον καρκίνο του προστάτη, χρησιμοποιώντας την εξέταση αίματος για το ειδικό προστατικό αντιγόνο PSA δεν ωφελεί την επιβίωση, αλλά οδηγεί σε περιττά χειρουργεία και δυσμενή επίδραση στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Καθώς, οι διαγνωστικές δοκιμές βελτιώνονται, αναγνωρίζονται πολλοί νωχελικοί καρκίνοι που δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβη. Αλλά, οι γιατροί δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν θα εξαπλωθεί ένας καρκίνος κι έτσι ακολουθούν, συχνά πάντα, επιθετικές θεραπείες. Στην καλύτερη περίπτωση, ο έλεγχος του καρκίνου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου, για παράδειγμα, του καρκίνου του παχέος εντέρου, από 3 έως 2%. Στη χειρότερη περίπτωση, θα οδηγήσει σε περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις, ανησυχία και περιττές χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες. Η εξέταση αίματος για (PSA) εξετάζει το συγκεκριμένο προστατικό αντιγόνο, μια πρωτεΐνη που παράγεται από τον αδένα του προστάτη. Τα υψηλά επίπεδα υποτίθεται ότι συνδέονται με τον καρκίνο του προστάτη. Το πρόβλημα είναι ότι η συσχέτιση δεν είναι πάντα σωστή και όταν είναι, ο καρκίνος του προστάτη δεν είναι απαραιτήτως θανατηφόρος. Μόνο το 3% όλων των ατόμων πεθαίνουν από καρκίνο του προστάτη. Η εξέταση PSA, συνήθως, οδηγεί σε υπερδιάγνωση, περιττές βιοψίες και θεραπείες, στις οποίες οι παρενέργειες είναι η ανικανότητα και η ακράτεια. Οι επαναλαμβανόμενες βιοψίες μπορεί να εξαπλώσουν τα καρκινικά κύτταρα στην τροχιά που σχηματίζεται από τη βελόνα ή με τη διάχυση των καρκινικών κυττάρων απευθείας στο κυκλοφορικό σύστημα ή στο λεμφικό σύστημα. Σε πάνω από το 97% των περιπτώσεων αυτός ο καρκίνος, αν δεν πειραχθεί, είτε δεν εξαπλώνεται ποτέ έξω από τον αδένα για να προκαλέσει βλάβη ή ο ασθενής πεθαίνει από κάτι άλλο πολύ πριν εμφανιστούν οποιαδήποτε στοιχεία για καρκίνο που εξαπλώνεται έξω από τον προστάτη. Σε αυτό το 3% όπου ο καρκίνος είναι επιθετικός και βλάπτει τον ασθενή, έχει ήδη εξαπλωθεί πέρα ​​από τα όρια της χειρουργικής εκτομής, πολύ πριν την διάγνωση. Έτσι, αυτοί οι άνδρες δεν βοηθούνται ούτε με τη χειρουργική επέμβαση.

-Πρέπει να γίνονται, χωρίς να υπάρχει ανάγκη, αξονικές σε παιδιά;

Περίπου το 50% των παιδιών που επισκέπτονται το τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός νοσοκομείου με τραυματισμό στο κεφάλι, υποβάλλονται σε αξονική εγκεφάλου. Η αξονική τομογραφία σχετίζεται με έκθεση στην ακτινοβολία που μπορεί να αυξήσει, μελλοντικά, τον κίνδυνο για καρκίνο. Η τεχνολογία με CT εκθέτει τους ασθενείς σε περίπου 100 φορές την ακτινοβολία μιας πρότυπης ακτινογραφίας θώρακα και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου. Απαιτείται καλή κλινική εξέταση πριν ληφθεί η απόφαση σχετικά με την ανάγκη διεξαγωγής CT, ειδικά στα παιδιά.

-Είναι καλύτερη η γρήγορη παρέμβαση, όταν γίνει διάγνωση μιας ασθένειας;

Ενώ, στην επείγουσα ιατρική η γρήγορη παρέμβαση, συχνά, σώζει ζωές, υπάρχουν, πολλές καταστάσεις υγείας που η γρήγορη παρέμβαση δεν είναι η καλύτερη παρέμβαση. Ο πόνος είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Οι γιατροί συνταγογραφούν όλο και περισσότερες αξονικές, ως αποτέλεσμα των παραπόνων του ασθενούς για πόνο, για παράδειγμα στην πλάτη. Το αποτέλεσμα είναι να ανευρίσκονται εκφυλιστικές αλλοιώσεις στη σπονδυλική στήλη. Αλλά τα ίδια συμπτώματα παρατηρούνται και σε ηλικιωμένους ενήλικες, χωρίς πόνο στην πλάτη. Παρά τις ελάχιστες ενδείξεις, ότι θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής σε αυτές τις περιπτώσεις, γίνονται περιττές χειρουργικές επεμβάσεις σπονδυλικής στήλης και άλλες ορθοπαιδικές, που αυξάνουν τον κίνδυνο λοιμώξεων και μετεγχειρητικού εγκεφαλικού επεισοδίου.

-Η προληπτική μαστογραφία σώζει ζωές;

Η προληπτική μαστογραφία δεν έχει καμία επίδραση στους θανάτους από καρκίνο του μαστού και έχει βρεθεί ότι αυξάνει και τη θνησιμότητα από καρκίνο του μαστού. Η μαστογραφία έχει τοξική ακτινοβολία και συμπιέζει τον ευαίσθητο ιστό του μαστού προκαλώντας πόνο και πιθανή βλάβη των ιστών. Επιπρόσθετα, τα ψευδώς αρνητικά και τα ψευδώς θετικά ποσοστά στη μαστογραφία είναι ανησυχητικά (30% και 89% αντίστοιχα). Μια άλλη ανησυχία είναι ότι πολλοί καρκίνοι του μαστού εμφανίζονται στο έξω τεταρτημόριο του μαστού και στις περισσότερες περιπτώσεις η περιοχή αυτή δεν περιλαμβάνεται στη μαστογραφία, γιατί απεικονίζεται μόνο ο ιστός του μαστού που συμπιέζεται μεταξύ δύο πλακών.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα μειονεκτήματα, η θερμογραφία του μαστού πρέπει να αντικαταστήσει τη μαστογραφία. Η θερμογραφία είναι μια μη επεμβατική και μη τοξική τεχνική που μπορεί να ανιχνεύσει ανωμαλίες πριν από την εμφάνιση κακοήθειας και ήδη δέκα χρόνια πριν αναγνωριστεί από τη μαστογραφία. Αυτό καθιστά τη θερμογραφία πολύ πιο ασφαλή και δυνητικά σωτήρια προληπτική εξέταση για τις γυναίκες που δεν έχουν ανωμαλίες στους μαστούς, καθώς απαιτούνται αρκετά χρόνια για να αναπτυχθεί ένας καρκινικός όγκος και να ανιχνευθεί με μια μαστογραφία. 

-Είναι οι σύγχρονες θεραπείες είναι πάντα καλύτερες;

Όλα τα χημικά φάρμακα έχουν πολλές παρενέργειες. Οι ρυθμιστικές αρχές μπορούν μόνο να εγκρίνουν ή να περιορίσουν τα φάρμακα βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που έχουν μπροστά τους. Και τα φάρμακα δοκιμάζονται σε σχετικά μικρό αριθμό ανθρώπων, συνήθως, ανθρώπους χωρίς προβλήματα υγείας και πιο συχνά άνδρες. Οι μελέτες ενδέχεται να διαρκέσουν μόνο λίγους μήνες, αλλά οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα νέα φάρμακα ενδέχεται να μην γίνουν εμφανείς για χρόνια. Τα νέα φάρμακα έχουν κι αυτά πολλές παρενέργειες, οι οποίες δεν είναι οι περισσότερες γνωστές…

Πρέπει να γίνεται ο τοκετός πριν από τις 39 εβδομάδες;

Η παράδοση του μωρού πριν από τις 39 εβδομάδες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο μαθησιακών δυσκολιών, αναπνευστικών προβλημάτων και άλλων πιθανών κινδύνων. Ενώ, μερικές φορές ο τοκετός πριν από τις 39 εβδομάδες είναι ιατρικά απαραίτητος (προεκλαμψία), η σύσταση είναι σαφής ότι απλώς η ωριμότητα των εμβρυϊκών πνευμόνων, ελλείψει κατάλληλων κλινικών κριτηρίων, δεν αποτελεί ένδειξη για την παράδοση.

-Είναι καλό να γνωρίζουμε το γονιδιακό μας προφίλ, για να ξέρουμε από ποιες ασθένειες κινδυνεύουμε;

Ανακαλύπτοντας περισσότερα για την υγεία μας είναι χρήσιμο. Όμως, οι άνθρωποι συγχέουν τις περισσότερες πληροφορίες. Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες προσδιορισμού αλληλουχίας  του γονιδιώματος κάνουν έλεγχο για κίνδυνο για μια σειρά ασθενειών. Τα περισσότερα από τα συνδεδεμένα με τη νόσο γονίδια που γνωρίζουμε δεν έχουν απαραίτητα επιρροή. Θα μπορούσαν να αυξήσουν την πιθανότητα για μια ασθένεια από 4 έως 6 %, για παράδειγμα. Ποια πρέπει να είναι η χρήση τέτοιων πληροφοριών;

Η MRI και η CT, επίσης, αποκαλύπτουν ανωμαλίες που οι γιατροί δεν αναζητούν, συχνά δεν έχουν σημασία, αλλά προκαλούν ανησυχία όταν βρεθούν. Η παρακολούθηση είναι η καλύτερη στρατηγική.

-Τα διαγνωστικά προφίλ λιπιδίων αποτρέπουν από τα καρδιαγγειακά προβλήματα;

Η εξέταση του λιπιδαιμικού προφίλ ελέγχει διάφορες παραμέτρους του αίματος, όπως η χοληστερόλη (την καλή ή υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνη-HDL καθώς και την κακή ή χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη-LDL) και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων. Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα άτομα με υψηλή τη λεγόμενη «κακή» LDL χοληστερόλη ζουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και υπάρχουν πολλά ευρήματα που έρχονται σε αντίθεση με την υπόθεση ότι η χοληστερόλη πρέπει να μειώνεται με φάρμακα.

Πρέπει να γίνονται τα πάντα για να αποφεύγεται ο θάνατος;

Οι περισσότεροι ογκολόγοι ισχυρίζονται ότι η χημειοθεραπεία μπορεί να παρατείνει τη ζωή σε προχωρημένους καρκίνους κατά μερικούς μήνες, αλλά οι ασθενείς δεν θέλουν πάντα τον πρόσθετο χρόνο, αν αυτό σημαίνει βάσανα, ιατρικές παρεμβάσεις, ναυτία, κόπωση και αδυναμία. Το 40% των ανθρώπων με καρκίνο λαμβάνουν χημειοθεραπεία τους τελευταίους έξι μήνες της ζωής τους, ακόμη και την ώρα που πεθαίνουν!!! Η χημειοθεραπεία δεν έχει κανένα όφελος σε προχωρημένους καρκίνους.

-Υπάρχουν γιατροί που κάνουν διάγνωση καρκίνου σε υγιείς ανθρώπους;

Αυτό συμβαίνει συχνότερα από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε…

Η πρόληψη της ασθένειας δεν έχει χρήματα, αλλά η θεραπεία της νόσου έχει σίγουρα.

Τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα, οι χημικές βιολογικές θεραπείες και η χημική ανοσοθεραπεία έχουν χρήματα…

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν γιατροί που παίρνουν μηνιαίο εισόδημα και προμήθειες με βάση τον όγκο των ασθενών που υποβάλλονται σε θεραπεία με συγκεκριμένα φαρμακευτικά προϊόντα. 

Η χημειοθεραπεία δεν θεραπεύει το σώμα, αλλά το καταστρέφει άλλες φορές αργά και άλλες γρήγορα. Η χημειοθεραπεία ενισχύει την ανάπτυξη του καρκίνου και αυξάνει τα μακροπρόθεσμα ποσοστά θνησιμότητας. Οι περισσότεροι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία είτε πεθαίνουν είτε υποφέρουν από κάποια ασθένεια εντός 10-15 ετών μετά τη θεραπεία. Καταστρέφει το ανοσοποιητικό τους σύστημα, αυξάνει την νευρική και γνωστική ανεπάρκεια, διακόπτει την ενδοκρινική λειτουργία και προκαλεί τοξικότητα των οργάνων και του μεταβολισμού του σώματος.

Οι ασθενείς βασικά ζουν σε μόνιμη κατάσταση ασθένειας μέχρι το θάνατό τους.

Η βιομηχανία του καρκίνου περιθωριοποιεί τις ασφαλείς και τις αποτελεσματικές θεραπείες και τους γιατρούς που τις εφαρμόζουν, προωθώντας παράλληλα τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ακριβά και τοξικά φάρμακα των οποίων οι κίνδυνοι υπερβαίνουν κατά πολύ το όφελος. Αυτό είναι αυτό που ξέρουν οι ογκολόγοι να κάνουν καλύτερα, και το κάνουν επειδή απλά έχει χρήματα.

Ο λόγος για τον οποίο το 5ετές  ποσοστό επιβίωσης είναι το πρότυπο που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση των ποσοστών θνησιμότητας σε ασθενείς με καρκίνο…

Είναι εξαιρετικά κακός δείκτης εκτίμησης είναι τα ποσοστά 5ετούς επιβίωσης και η βιομηχανία του καρκίνου το γνωρίζει. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να δείξουν στο κοινό το αληθινό ποσοστό στατιστικής αποτυχίας 97% στη θεραπεία των μεταστατικών καρκίνων. Εάν δημοσίευαν τις μακροπρόθεσμες στατιστικές για όλους τους τύπους καρκίνων των ασθενών που έλαβαν κυτταροτοξική χημειοθεραπεία, δηλαδή 10+ χρόνια μετά, και παράγουν τα αντικειμενικά δεδομένα με αυστηρές αξιολογήσεις, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης κόστους-αποτελεσματικότητας, του αντίκτυπου στο ανοσοποιητικό σύστημα, της ποιότητας ζωής, της νοσηρότητας και της θνησιμότητας θα ήταν πολύ σαφές στον κόσμο ότι η χημειοθεραπεία δεν έχει συμβολή στην επιβίωση. Καμία τέτοια μελέτη δεν έχει διεξαχθεί ποτέ από ανεξάρτητους ερευνητές στο ιστορικό χημειοθεραπείας. Οι μόνες διαθέσιμες μελέτες προέρχονται από ιδρύματα και επιστήμονες που χρηματοδοτούνται από τις φαρμακοβιομηχανίες και κανένας από αυτούς δεν έχει ποσοτικοποιήσει πάντα τις παραπάνω μεταβλητές. Γιατί; Τα χρήματα, η απληστία και τα κέρδη διατρέχουν τον κλάδο του καρκίνου. Αυτό είναι και τίποτα άλλο.

Τα ισχυρότερα αντικαρκινικά φυτά στον κόσμο, όπως η κάνναβη, πρέπει να γίνει γνωστό ότι είναι αποτελεσματικότερα στη θανάτωση καρκινικών κυττάρων και δεν έχουν παρενέργειες.

Τα κανναβινοειδή είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία πολλών ασθενειών. 

Ένα ποσοστό πραγματικής θεραπείας 90% του καρκίνου θα μπορούσε να επιτευχθεί με τις φυσικές θεραπείες.

Αλλά, το γεγονός είναι ότι η ιατρική κοινότητα δεν θα έχει κανένα συμφέρον και το γεγονός ότι αυτό θα κοστίσει στις φαρμακευτικές εταιρείες εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ασθενείς θα έχουν λιγότερες νοσηλείες και λιγότερες επισκέψεις στους γιατρούς και φυσικά καλύτερη ποιότητα ζωής κ.λπ., δεν αφήνει το μοριακό προφίλ του όγκου και τις φυσικές θεραπείες να χρησιμοποιηθούν…

Μπορείτε να ρωτήσετε τον ογκολόγο σας, γιατί οι πιθανότητές σας για επιβίωση είναι μόλις 3%, αν κάνετε χειρουργείο, χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες (αγνοώντας όλες τις στατιστικές τους, όπως τα 5ετή ποσοστά επιβίωσης και τους παραπλανητικούς όρους, όπως «ύφεση» και «ανταπόκριση»), όταν η πιθανότητα επιβίωσης είναι πάνω από το 90%, εάν γίνει θεραπεία με το DMSO, τη φαρμακευτική κάνναβη και άλλες φυσικές θεραπείες. Κανείς ογκολόγος δεν θα σας μιλήσει γι΄αυτό.

Καθώς, συνεχίζουν κάποιοι να πιστεύουν ότι τα δηλητήρια θεραπεύουν τον καρκίνο, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν και οι ογκολόγοι θα συνεχίσουν να κερδίζουν χρήματα…

Επομένως, όπως, μπορεί να κρίνεται σκληρά και να διώκεται νομίμως ο Γιατρός που παραδίδει δηλητήρια σε ένα υγιές άτομο για χρήματα, έτσι πρέπει να κρίνεται σκληρά και να διώκεται νομίμως και ο Γιατρός που συνταγογραφεί δηλητήρια σε ένα άτομο με ασθένεια για τα χρήματα. 

Γράφει η
Δρ Σάββη Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος- Ογκολόγος, MD, PhD

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, πατώντας εδώ.

Η ζωή είναι δική σας. Πάρτε την στα χέρια σας!

Το μοριακό προφίλ του όγκου είναι απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για τη θεραπευτική σας απόφαση.

Ζητείστε την εξέταση πριν κάνετε οποιαδήποτε θεραπεία. Η ζωή σας είναι πολύτιμη.

Ζητήστε από την EMEDI πληροφορίες για το μοριακό προφίλ του όγκου.

Μάθετε όλες τις πληροφορίες από τους συνεργάτες μας για την εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου, πατώντας εδώ.


Τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο 

Πατήστε, εδώ, για να παραγγείλετε τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για τον καρκίνο

Η καθοδήγηση για την επιλογή των ποιων συμπληρωμάτων διατροφής, από τα ανωτέρω, είναι κατάλληλα για την ασθένειά σας θα γίνει σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε, επίσης,

Ο καρκίνος δεν θεραπεύεται με χημειοθεραπείες – Emedi

Πειραματικές χημειοθεραπείες με χρήματα ανά κεφάλι

Ο κόσμος θα φέρει την αλλαγή στην Ογκολογία

Η πικρή αλήθεια για τις χημειοθεραπείες

Γιατί οι χημειοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές

Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες δεν είναι αποτελεσματικές για την θεραπεία του καρκίνου

Οι οφθαλμικές ανεπιθύμητες ενέργειες από την χημειοθεραπεία

Αντικαρκινικό φυτό για χημειοθεραπεία

Η χημειοθεραπεία έχει μεγάλη καρδιοτοξικότητα

Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η επιβίωση

Η τοξικότητα των κυτταροστατικών φαρμάκων

Τι να κάνετε σε εξαγγείωση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων

Μην κάνετε προεγχειρητική χημειοθεραπεία για τις ηπατικές μεταστάσεις

Ανορεξία και καχεξία στον καρκίνο

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Αρχές χημειοθεραπείας του καρκίνου

Δερματικές αντιδράσεις σε στοχευμένες θεραπείες

Διαταραχές γεύσης στη θεραπεία του καρκίνου

Διατροφή σε στοματίτιδα

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Πνευμονική ίνωση από την μπλεομυκίνη

Ανταπόκριση στη χημειοθεραπεία

Το πέρασμα στην εξατομικευμένη θεραπεία του καρκίνου

Οι καρκινοπαθείς πρέπει να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Νεφροτοξικότητα από τη χημειοθεραπεία

Πειράματα σε καρκινοπαθείς, σκοπιμότητες, οικονομικά κίνητρα και αποτελέσματα

Η θεραπεία του καρκίνου στα παιδιά πρέπει να είναι εξατομικευμένη

Είναι απαραίτητο το Oncotype DX στον καρκίνο μαστού;

Αν οι καρκινοπαθείς δεν κάνουν χημειοθεραπεία αυξάνεται η … – Emedi

Οι χημειοθεραπείες καταστρέφουν τις γονάδες

Χρήσιμες πληροφορίες για τον ορθοκολικό καρκίνο

To παρατεταμένο χρόνιο στρες προκαλεί καρκίνο

Αν διαγνωσθείτε με καρκίνο ανακτήσετε την υγεία σας με τη φαρμακευτική κάνναβη

Μεταβολική Θεραπεία Ασθενειών του Hans Nieper

Issels’ Whole Body Therapy για τον καρκίνο

Ποιοι πρέπει να παίρνουν φαρμακευτική κάνναβη

Νικήστε τον καρκίνο με το νου

Ακτινοθεραπεία σωματιδίων

Η κάνναβη μειώνει τη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου και πώς να προστατευτείτε

Τροφές φάρμακα για τον καρκίνο

Φυτοθρεπτικά συστατικά που θεραπεύουν τον καρκίνο

Όλο το βάρος στην πρόληψη καρκίνου

Συνταγές από ροφήματα για όλες τις ασθένειες

Μία συνταγή για τη θεραπεία του καρκίνου

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο

Ρόφημα κουρκουμίνης για τον καρκίνο

Οι καυτερές πιπεριές σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα

Η δίαιτα Budwig

Η διατροφή για την πρόληψη του καρκίνου

Μύθοι για τον καρκίνο

Οι καλύτερες αντικαρκινικές τροφές

Πρωτόκολλο αλκαλοποίησης του οργανισμού

Συνταγές για αλκαλοποίηση του οργανισμού

Παγκοσμιοποίηση και καρκίνος

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο

Θεραπεύστε τον καρκίνο σας με φυσικά μέσα

Εναλλακτικές θεραπείες για τον καρκίνο

Η κάνναβη μειώνει τη χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων

Οι κλινικές μελέτες εξοντώνουν την Υγεία

Η καθημερινή διατροφή των καρκινοπαθών

Ανησυχία λόγω της στροφής των καρκινοπαθών στην εναλλακτική ιατρική

Οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου και πώς να προστατευτείτε

Διατροφή για να διατηρήσετε την οξεοβασική ισορροπία στο σώμα σας

Η αυτοθεραπεία προωθεί την υγεία και σώζει το σύστημα υγείας

Ένα απλό πρωτόκολλο αλκαλοποίησης για αυτοθεραπεία του καρκίνου

Εμπιστευθείτε το ογκολογικό συμβούλιο της EMEDI

Το Glycobloc θεραπεύει τον καρκίνο φυσικά

Αυτοθεραπεία με GcMAF

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Καρκίνος παχέος εντέρου

ΟγκοΥπερθερμία

Πώς η κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Τι κοινό μπορεί να έχουν οι ογκολόγοι με τους αστρονόμους;

Βιβλία για όσους έχουν καρκίνο

Εξατομικευμένη θεραπεία με ανάλυση του DNA

Παράγοντες που καθορίζουν τη θεραπευτική απόφαση στην ογκολογία

Το PET-CT SCAN είναι σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο 

Βιοδείκτες στην ογκολογία 

Οι τεχνικές εξατομικευμένης θεραπείας του καρκίνου

Η παθολογία του καρκίνου 

Τα πικρά θεραπεύουν τον καρκίνο 

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τη θεραπεία του καρκίνου

Προγνωστικοί παράγοντες στον καρκίνο

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο που σχετίζονται με την εργασία

Επανένταξη ενός καρκινοπαθούς στην κοινωνία

Αντιμετώπιση του άγχους στον ογκολογικό ασθενή

Ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην Ογκολογία

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα 

Χειρουργική καρκίνου και ποιότητα ζωής

Οικονομική ανάλυση της θεραπείας του καρκίνου

Οι θυμωμένοι επιζήσαντες από καρκίνο

Η Εξέλιξη της Ογκολογίας

Θεραπεία του καρκίνου εξατομικευμένα

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

H θεραπεία του καρκίνου με αντινεοπλαστόνια

Οι ασθενείς που έχουν καρκίνο δεν έχουν όλοι καρκίνο

Bιοψία για τον καρκίνο μέσω του αίματος

Πώς η βιοψία και το χειρουργείο βοηθούν στην εξάπλωση του καρκίνου 

Ποιότητα ζωής και καρκίνος

Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο

Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Υψηλές δόσεις βιταμινών για τη θεραπεία καρκίνου

Όχι στα χειρουργεία μεγάλης βαρύτητας σε υπερήλικες

Είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να χειρουργείται ο καρκίνος;

Οι ασθενείς που έχουν καρκίνο δεν έχουν όλοι καρκίνο

Εξατομικευμένες θεραπείες για τους καρκινοπαθείς

Μοριακό προφίλ του όγκου

Η μεγάλη αλήθεια για τη θεραπεία του καρκίνου

Που μπορεί να εφαρμοστεί το μοριακό προφίλ

Μοριακό προφίλ του όγκου

Η αντλία νατρίου και καλίου στη θεραπεία του καρκίνου

Οι πιο πολύτιμοι δείκτες στην ογκολογία

Η Ιατρική του emedi

Εξειδικευμένα κέντρα καρκίνου

Εξατομικευμένη Θεραπεία

Ο καρκίνος θεραπεύεται

Εξατομικευμένη θεραπεία στον παιδικό καρκίνο

Οι θυμωμένοι επιζήσαντες από καρκίνο

Από τι προκαλείται ο καρκίνος

Θεραπεία του καρκίνου με Iscador

Γονιδιακή έκφραση και ανάλυση μεταλλάξεων όγκων

Ανοσοθεραπεία στον καρκίνο

Οι κυτοκίνες και οι χημειοκίνες στη θεραπεία του καρκίνου

Ενεργοποιημένα από τη λεμφοκίνη κύτταρα φονείς

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος εναντίον των όγκων

Καρκινικά αντιγόνα

Μακροφάγα και δενδριτικά κύτταρα εναντίον του καρκίνου

Τα κύτταρα που φυσικά φονεύουν τον καρκίνο

Κυτταρική ανοσία στον καρκίνο

Τρόποι για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Τα τσάκρας και οι βασικές τους λειτουργίες

Ασκήσεις οραματισμού για τη θεραπεία του καρκίνου

Το σώμα σας έχει την ικανότητα να αυτοθεραπεύεται

Η θεραπεία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα

Οι ασθενείς που έχουν καρκίνο δεν έχουν όλοι καρκίνο

Η ασθένεια δεν υπάρχει

Γιατί η ολιστική θεραπεία του καρκίνου έχει τα καλύτερα αποτελέσματα

Ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην Ογκολογία

Ψυχολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν ιατρικές καταστάσεις

Πώς τα αρνητικά συναισθήματα μετατρέπονται σε ασθένειες

Ποιότητα ζωής και καρκίνος

Μυστικά για τα καρκινικά κύτταρα

Η μοναξιά φταίει για την εμφάνιση καρκίνου

Τι σχέση έχει το άγχος με τον καρκίνο;

Κάντε μόνο θετικές σκέψεις

Σχετίζεται η λύπη με την ασθένεια;

Η ασθένεια είναι ένας τρόπος να ζητήσουμε αγάπη

Πώς ο θάνατος μπορεί να γίνει χαρούμενο γεγονός

www.emedi.gr

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ